Picioare frumoase și sănătoase datorită câtorva sfaturi

Acordați atenție picioarelor dumneavoastră și nu uitați să le hidratați și să le îngrijiți. În timpul nopții, le puteți masa cu uleiuri esențiale pentru a vă relaxa.

Nu este doar o chestiune de estetică, ci și de sănătate. Pentru a putea merge cât mai bine și a nu simți nici durere, nici disconfort, pentru a putea etala picioare frumoase și sănătoase, într-o formă splendidă atunci când purtăm orice fel de încălțăminte sau când suntem desculți… Luați în considerare următoarele sfaturi și puneți-le în practică pe tot parcursul anului.

Primul lucru important de care trebuie să ținem cont pentru a putea etala picioare frumoase și sănătoase este tipul de încălțăminte pe care îl purtăm.

Pantofii: aliați și dușmani ai picioarelor frumoase și sănătoase

Un studiu recent a arătat că femeile dețin aproximativ 20 de perechi diferite de pantofi, dintre care doar 5 sunt purtate de obicei.

Modelele pe care le achiziționează nu respectă întotdeauna fizionomia piciorului și pot provoca multe dureri la mers sau atunci când picioarele sunt ținute timp de mai multe ore. Tocurile cauzează mult prea multe probleme, de exemplu, chiar dacă se potrivesc bine și subțiază picioarele.

Deși femeile cumpără mult mai mulți pantofi decât bărbații, niciunul dintre ei nu are suficientă grijă de picioare și de degete. Acestea sunt una dintre cele mai neglijate părți ale corpului. Acest lucru nu ar trebui să fie cazul, deoarece sunt esențiale pentru a ne permite să mergem și să stăm în picioare.

Este mult mai frecvent să ne facem manichiura decât pedichiura, iar cremele pe care le cumpărăm sunt aproape întotdeauna pentru mâini, față și picioare, dar nu și pentru picioare.

Tratamentele făcute în casă sunt foarte bune și eficiente, dar ar trebui să ne facem timp pentru a „răsfăța” această parte foarte importantă a corpului nostru, care ne permite să mergem și să ne deplasăm.

Sfaturi pentru picioare frumoase și sănătoase în fiecare zi

Următoarele sfaturi sunt foarte interesante și, dacă le veți urma, nu numai că picioarele dvs. vor arăta mult mai bine, dar nu veți mai avea dureri sau probleme:

Evitați excesul de greutate. Excesul de greutate cauzează multe dureri atât la nivelul picioarelor, cât și la nivelul gleznelor. Obezitatea este legată și de probleme circulatorii, probleme osoase etc. Cu fiecare pas pe care îl faci, greutatea corpului tău pe picioare se dublează. Adăugați la aceasta pantofii care nu permit ca întreaga talpă a piciorului să se odihnească pe podea, iar situația se agravează.
Cumpărați pantofi care să se potrivească picioarelor dumneavoastră. Există trei tipuri de picioare: egiptene, romane și grecești. Nu în toate cazurile degetul mare este cel mai lung. Acest detaliu este foarte important atunci când vine vorba de cumpărarea de pantofi.
Mai mult decât atât.
De asemenea, aceștia ar trebui să fie de preferință din piele și să fie confecționați din materiale flexibile, astfel încât piciorul să poată respira mai bine. Încercați să îndoiți pantoful și dacă rezistența este prea mare, nu-l cumpărați. Vârful pantofului trebuie să poată atinge călcâiul.

Ideal ar fi ca aceștia să fie legați cu șireturi sau cu pâslă, deoarece piciorul se umflă în timpul zilei și dacă pantoful are o fixare rigidă, de exemplu, nu se va putea adapta la noua mărime.

Atât iarna, cât și vara, pantoful trebuie să fie închis, astfel încât degetele să nu alunece sau să fie nevoite să facă un efort mai mare pentru a nu aluneca.

Verificați dacă pantoful este de mărimea potrivită pentru piciorul dumneavoastră, ar trebui să îl puteți purta fără probleme. Dacă partea din față este mai îngustă, va face ca piciorul să ia o formă de triunghi și poate provoca hallux valgus.

Mai multe sfaturi pentru picioare sănătoase și frumoase:

Igiena picioarelor. Acesta este un punct foarte important: folosiți un săpun blând, treceți piatra ponce acolo unde există calusuri, cum ar fi pe călcâie. Nu folosiți calusuri, deoarece aceste substanțe chimice pot provoca răni pe piele.

Uscați bine spațiul dintre degetele de la picioare după duș, pentru a evita apariția ciupercilor. Folosiți creme pentru zonele uscate, în special vara și dacă purtați pantofi deschiși.

Folosiți încălțămintea potrivită pentru fiecare ocazie. Înălțimea maximă a tocului pentru femei este de 5 cm, pentru bărbați de 4 cm și pentru copii de 1,30 cm. Tocul trebuie să fie lat, nu stiletto sau foarte subțire, deoarece nu oferă protecție sau siguranță la mers.

Nici pantofii plat nu sunt recomandabili, deoarece provoacă dureri la nivelul tălpii picioarelor și înrăutățesc circulația. Folosiți pantofi diferiți în funcție de activitate, fie că mergeți la serviciu, fie că ieșiți la sport, fie că mergeți la o petrecere etc.

Șosete sau ciorapi, întotdeauna. Chiar și vara, există șosete foarte subțiri, aproape imperceptibile, care vor preveni iritațiile, durerile de călcâie și acumularea de transpirație în pantofi, care sunt foarte des greu de spălat. Vă recomandăm ca acestea să fie din bumbac și nu din materiale sintetice, deoarece acestea fac piciorul să transpire mult mai mult.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *